Eerste Bijeenkomst nieuwe Parkinson Café Tiel Rivierenland

 

Landelijk bekende psycholoog komt naar nieuw  Parkinson Café in Tiel

 

Maandag 25 januari 2016 van 14.00 tot 16.00 uur is de eerste bijeenkomst van het nieuwe Parkinson Café Tiel Rivierenland in Wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroederweg 14, 4003 AL in Tiel. Het in november opgerichte  Parkinson Café begint de maandelijkse bijeenkomsten goed met als spreker de landelijk bekende psycholoog Ad Nouws, die gespecialiseerd is in de gevolgen van de ziekte van Parkinson op het geestelijk welzijn van zowel de patiënt als zijn of haar partner. Het café is open voor geïnteresseerden vanaf 13.30 uur. Iedereen is welkom, zoals in een “café” betaamt, maar aanmelden wordt op prijs gesteld in verband met de accommodatie. Dat kan per mail: parkinsoncafetiel@gmail.com of telefonisch: 0345-571351.

Het Parkinson Café Tiel Rivierenland is opgericht in samenwerking met de landelijke Parkinson-Vereniging en het werkgebied van dit nieuwe café beslaat 13 gemeenten in geheel Rivierenland van Culemborg en Zaltbommel tot Maas en Waal en Overbetuwe. Inmiddels zijn er 60 Parkinson Cafés in Nederland waar lotgenoten en hun partners en mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis vergroten op een prettige laagdrempelige manier.

Drs. Ad Nouws is psycholoog en publiceerde het boek “Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen”, over hoe mensen parkinson beleven. Dit boek is ook van belang voor buitenstaanders die denken dat parkinson vooral een lichamelijke aandoening is. Naast de opvallende lichamelijke klachten zoals tremor en stijfheid, zijn er mentale aspecten die minstens even belangrijk zijn. De ziekte heeft vergaande  gevolgen voor denken, mentale vaardigheden, initiatief,  gevoelsleven en stemming. Alles bijeen heeft dit veel impact op het leven van patiënten en hun naasten. Ad Nouws kan hierover veel vertellen vanuit zijn rijke beroepservaring waarin parkinson steeds meer centraal kwam te staan. Hij richtte zich in zijn werk niet alleen op patiënten maar betrok daar ook hun partners in. Hij was bovendien vele jaren actief voor de Parkinson-Vereniging Nederland. De training ‘Parkinson, hou je aandacht erbij’ is onder zijn leiding ontwikkeld. Zijn werk in Wolfheze bij de Winkler Kliniek, stond de laatste jaren helemaal in het teken van parkinson. Hij kan met passie vertellen over hoe patiënten de problematiek beleven en hoe dit de relatie met hun partners kan beïnvloeden.

Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar:parkinsoncafetiel@gmail.com.

Contactpersoon van Parkinson-Vereniging regio Tiel is Ton den Hertog, tel. 0345-571351.

 

Download
Beter schrijven meer zelfvertrouwen
Artikel over de effecten van schrijftraining
EM_editie_2_2015_Portret-Margo-van-Harti
Adobe Acrobat document 103.5 KB
Download
Ergotherapie bij dementie
In dit artikel worden de maatschappelijke baten beschreven, wanneer ergotherapie wordt ingezet bij mensen met dementie en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Het zogenaamde EDOHMAH programma.
EM_editie_8_2014_Hoge-maatschappelijke-b
Adobe Acrobat document 8.9 MB